Шофьорът, убил моторист е бил мъртво пиян

Шофьорът, убил моторист е бил мъртво пиян | StandartNews.com

Стара Загора. Шофьорът на товарен камион, който блъсна и уби на място 32-годишен моторист е бил мъртво пиян. При теста за употреба на алкохол на 53-годишния И.И от врачанското с. Сухаче дрегерът е отчел 3,49 промила, съобщиха днес от полицията.

Както агенция Стандарт Нюз съобщи вчера, трагичният инцидент е станал на околовръстния път на Стара Загора близо до кв. Зора в ранния след обяд във вторник. При потеглянето си от крайпътна отбивка, където е бил спрял, товарният автомобил с влекач „Даф" с прикачено полуремарке отнел предимството на движещия се зад него мотор и го помел.

Мотористът М.П. от Казанлък загива на място, а шофьорът на камиона напуска яко дим мястото на трагичната катастрофа. Малко по-късно автомобилът е бил открит, паркиран в база в старозагорския промишлен кв. Голеш. Шофьорът се качил на влака, но е бил издирен и задържан в района на жп гара Пловдив. Срещу него е било образувано е досъдебно производство за шофиране в нетрезво състояние и причиняване на катастрофа със загинал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай