Шест ареста за наркотици във Факултета (СНИМКИ)

Те са арестувани в момент на покупко-продажба на наркотично вещество

Шест ареста за наркотици във Факултета (СНИМКИ) | StandartNews.com

Една жена и петима мъже са арестувани в момент на покупко-продажба на наркотично вещество при специализираната полицейска операция в столичния кв. "Факултета", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Става въпрос за петима мъже на възраст от 20 до 39 години и жена на 36 години.

При личните обиски от мъжете са иззети мобилни телефони и пари. По-късно, след претърсване на лек автомобил, собственост на един от задържаните мъже, е иззета раница, съдържаща голямо количество зелена тревиста маса.

Последвали процесуално-следствени действия на адресите на двама от мъжете (30 и 39 г.). От имотите са иззети голям брой боеприпаси, боен пистолет и старинни монети. В една от претърсените къщи е задържана 36-годишната жена.

При допълнително проведените оперативно издирвателни действия е извършено претърсване на гараж в кв. „Овча купел“, стопанисван от 21-годишния мъж. Там е открита зелена тревиста маса, синтетично вещество с неизвестно съдържание, 5 кашона цигари без бандерол и електронна везна.

След експертиза е установено, че иззетото количество тревиста маса е синтетичен канабиноид – 2,670 кг.

По случая е образувано досъдебно производство.

Жената и двама от задържаните са разпитани като свидетели и освободени. На останалите трима - на 21,30 и 39 г. ,е наложена мярка за неотклонение за срок до 72 часа. Повдигнато им е обвинение по чл. 354 от НК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай