СГС нареди - отпушва фирма на Божков

Да се били игнорирали санкциите

СГС нареди - отпушва фирма на Божков | StandartNews.com

Да се игнорират санкциите на САЩ и фирмата на Васил Божков "Ню геймс" да продължи с дейността си. Това разпореди Софийски градски съд.  С определението от 14 юни магистратите указват на синдика, че "при създаването на каквито и да е пречки от държавни органи и институции, респективно банки или други правни субекти", трябва да бъде уведомен съдът "за предприемане на подходящи процесуални действия", пише "Сега".

Също така на синдика е наредено да сезира правителството и Министерството на финансите за изключване на "Ню геймс" АД от публикувания на 9 юни допълнителен списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC). В случай на отказ, той трябва да бъде обжалван пред административния съд, указва още СГС.

Партията на Васил Божков "Българско лято" вече поиска Върховният административен съд да спре предварителното изпълнение на решението на правителството от 4 юни да бъде съставен черен списък  на лица и фирми, които попадат в обхвата на мерките, наложени от САЩ по закона "Магнитски". "Българско лято" атакува решението на Министерския съвет в началото на миналата седмицата.

Гражданската платформа, която също попадна под ударите на американските санкции, настоява решението на кабинета да бъде обявено за нищожно.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай