Вторник,

СГС нареди - отпушва фирма на Божков

От: Редактор -
744
СГС нареди - отпушва фирма на Божков
A
A
A

Да се игнорират санкциите на САЩ и фирмата на Васил Божков "Ню геймс" да продължи с дейността си. Това разпореди Софийски градски съд.  С определението от 14 юни магистратите указват на синдика, че "при създаването на каквито и да е пречки от държавни органи и институции, респективно банки или други правни субекти", трябва да бъде уведомен съдът "за предприемане на подходящи процесуални действия", пише "Сега".

Също така на синдика е наредено да сезира правителството и Министерството на финансите за изключване на "Ню геймс" АД от публикувания на 9 юни допълнителен списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC). В случай на отказ, той трябва да бъде обжалван пред административния съд, указва още СГС.

Партията на Васил Божков "Българско лято" вече поиска Върховният административен съд да спре предварителното изпълнение на решението на правителството от 4 юни да бъде съставен черен списък  на лица и фирми, които попадат в обхвата на мерките, наложени от САЩ по закона "Магнитски". "Българско лято" атакува решението на Министерския съвет в началото на миналата седмицата.

Гражданската платформа, която също попадна под ударите на американските санкции, настоява решението на кабинета да бъде обявено за нищожно.

 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички