Сензационно за Ружа Игнатова, решението на ФБР

Голяма промяна

Сензационно за Ружа Игнатова, решението на ФБР | StandartNews.com

ФБР вече предлага до 250 000 долара за информация, която ще доведе до ареста на десетте най-търсени бегълци, обявиха от Федералното бюро. Сред тях единствената жена е българката Ружа Игнатова, създателка на пирамидата "One Coin", пише "24 часа".

Криптокралицата се издирва от 2017 г., като за последно е видяна да се качва на самолет от България към Гърция. Игнатова се издирва за престъпна дейност, свързана с измами с търговска цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари чрез създаване и разпространение на виртуална валута OneCoin. Пирамидата започва да действа през 2014 г.. За 3 години по сметките на Игнатова постъпват около $ 4 млрд.

ФБР установило, че OneCoin на практика няма никаква стойност и никога не е била защитена от блокчейн технологията, използвана при криптовалутите.  През цялата си над 100-годишна история ФБР е искало помощ от обществеността, за да открие издирваните престъпници – особено тези в списъка на десетте най-издирвани бегълци.

На 25 май 2023 г. ФБР обяви, че наградата за информация, водеща директно до ареста на десет най-издирвани бегълци, се увеличи от до 100 000 долара на до 250 000 долара. В някои случаи потенциалната сума на наградата може да бъде по-висока.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай