Съдят рецидивист, нападнал полицай

Обвиняемият И.Ш, на 24 години, е бил спипан от пострадалия полицай на местопрестъплението докато извършва поредната си кражба.

Съдят рецидивист, нападнал полицай | StandartNews.com

Рецидивист, осъждан за кражби и с множество криминални прояви, ще бъде съден по бързата процедура за нансяне на лека телесна повреда на полицай. Това съобщиха днес от Старозагорската районна прокуратура. Обвиняемият И.Ш, на 24 години, е бил спипан от пострадалия полицай на местопрестъплението докато извършва поредната си кражба. Крадецът оказал яростна спротив при задържането и нападнал с юмруци старши полицай от областната дирекция на МВР в Стара Загора. И.Ш. е бил арестуван, а пострадалият полицейски служител бил прегледан в спешния център, обслужен амбулаторно и освободен за домашно лечение.
  Срещу побойника е повдигннато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на полицейски орган – старши полицай  от ОД на МВР- Стара Загора, при изпълнение на службата му, което е престъпление по чл. 131, ал. 2, т. 3, вр. чл. 130, ал. 1 от Наказателния кодекс, допълват от държавното обвинение.
 По искане на наблюдяващия прокурор съдът е оставил за постоянно в ареста обвиняемия И.Ш. Взетата спрямо него мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Старозагорския окръжен съд.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай