Руснаци нинджи обирали магазини през покрива

Изрязвали дупка и влизали, СОТ-ът не се задействал

Руснаци нинджи обирали магазини през покрива | StandartNews.com

Двама руснаци са  задържани за обирите в големи магазини в Пловдив. Те успели да влязат през покрива в два търговски обекта на бул. "България" и в голяма верига в кв. "Южен", без да задействат охранителните системи.

"В ареста са двама млади руски граждани. Те са заловени в София и са докарани в Пловдив", обясни пред "Марица" шефът на ОД на МВР старши комисар Йордан Рогачев и добави, че към момента се извършват процесуално-следствени действия под наблюдението на Районната прокуратура.

При разследването на двата обира се оказа, че крадците са действали като алпинисти. По един и същи начин те са изрязвали дупки на покрива на магазините и оттам са се спускали по въжета вътре. После по същия начин са се изнасяли. При това и в двата случая СОТ-ът не се е задействал.

На 2 юни крадците атакуваха двата магазина на бул. "България", като оттам задигнаха около 10 000 лв., скъпи мобилни телефони и друга техника. Пет дни по-късно по същия начин беше обран и  обекта на бул. "Македония", откъдето плячката беше около 3000 лв.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай