Ромка уби бебе на месец

Ромка уби бебе на месец | StandartNews.com

Настаниха останалите й 5 деца в кризисен център

Костенец. 30-годишна ромка уби едномесечното си бебе в Долна баня, след като го е ударила по главата. Агресивната майка е задържана, съобщиха от полицията. Съпругът й завел бебето във филиала на Спешна помощ в Костенец около 5 ч сутринта на 3 юни. Лекарите установили, че детето е в безсъзнание. Малко по-късно, около 5,20 ч бебето починало.

След аутопсията съдебният лекар установил, че смъртта на новороденото е настъпила след фрактура на черепа и оток на мозъка. След оглед на местопроизшествието криминалистите установили, че майката на пеленачето е извършила убийството. "Семейството живее в невероятна мизерия, в нещо като катун, на място, където е немислимо да се отглеждат деца", твърдят полицаите, извършили огледа. Най-вероятно жената е ударила детето си, понеже е плакало продължително.

Ромката е обвинена в убийство по непредпазливост и я чакат от 3 до 12 години зад решетките.
Останалите 5 деца на семейството, най-голямото от които е на 6-7 години, са иззети от фамилията и настанени в Кризисния център в Драгоман, съобщиха от полицията.

Съпругът на жената изглеждал читав, работел и осигурявал прехраната на фамилията, докато жената била сприхава и нервна, твърдят разследващите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай