Ревнивец закла жена си на пътя

Ревнивец закла жена си на пътя | StandartNews.com

Мебелистът Бахар подозирал изневяра, остави първолак сирак

Джейлян успяла да изскочи от колата, но мъжът й я догонил и довършил

Ревнив русенец зверски закла жена си и сам се обади на телефон 112, за да съобщи за убийството. Кървавата драма се разиграла на пътя Русе - София във вторник вечерта. В пристъп на ярост 33-годишният Бахар наръгал своята половинка Джейлян /27 г./ още в автомобила, в който двамата пътували. Тя обаче успяла да изскочи от колата и да побегне. Бахар я догонил и с няколко удара я довършил. Жестокото убийство се разиграло само на няколко километра от Русе, до обръщалото на 16 линия по пътя за село Пиргово. Неволни свидетели на страшната гледка - лежаща в кръв жена на пътя, станали случайно преминаващи водачи.

От областната дирекция на МВР съобщиха, че на 31 май около 18,40 часа на тел. 112 е получено обаждане от мъж, който заявил, че е убил съпругата си преди разклона за село Пиргово. Изпратеният на място полицейски екип установява в района на 9-и километър от областния град лек автомобил с марка БМВ с русенска регистрация, паркиран в тревата, вдясно на пътното платно и с включени аварийни светлини. На разстояние от около 80 метра от колата, в посока към Русе, на пътното платно униформените откриват труп на жена с прободни рани по тялото. По-късно вечерта полицаите са открили и задържали убиеца в Пиргово.

След като зарязал автомобила, Бахар хукнал из нивите. Предполага се, че е побегнал по черен път, оттам е преминал през вилната зона, която е разположена до областния град и се е насочил към най-близкото село Пиргово.

При разпитите станало ясно, че жената успяла да слезе в движение от колата въпреки раната от нож. Джейлян започнала да тича в обратна посока към Русе. Мъжът обаче я догонил и в опита си да я спре я намушкал още няколко пъти. Тези удари се оказали смъртоносни, твърдят от прокуратурата. Младата жена се е свлекла на шосето, където по-късно е издъхнала.

Днес в Пиргово драмата беше основна тема сред местните хора. В селото обаче бяха категорични, че младото семейство не е имало роднини там.

Мъжът доброволно се е предал на униформените и не е оказвал съпротива, твърдят запознати. Бахар и Джейлян били семейство от 8 г. Година след като официално се събрали, се родил и първородният им син. Момчето само преди броени дни завършило първи клас, разказаха днес потресени съседи. Семейството живеело в русенския квартал "Дружба" от години. Според комшии в панелното жилището отначало младите били със своите родители, но после останали сами. Младата жена работела в шивашка фирма в града, а съпругът е мебелист.

По думите на хора от блока, Бахар бил изключително ревнив. Съседи твърдят, че понякога са чували младите да се карат. Кървавата драма потресе кооперацията, където разбрали за трагедията, след като полицията дошла за оглед на адреса на почерненото семейство. Все още не е ясно какво е довело до жестокото убийство. Вероятно заради подозрения в изневяра на съпругата се е стигнало до тежък скандал и Бахар в гнева си е посегнал към ножа.

Разследването на тежкото престъпление продължава. Изясняват се факти и обстоятелствата около фаталния ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай