Ревнивец уби жена си с пушка и се гръмна (ОБЗОР)

Ревнивец уби жена си с пушка и се гръмна (ОБЗОР) | StandartNews.com

Съседите чули пукот, но решили, че е станала беля с газова бутилка

Кървава драма в миньорското градче Раднево хвърли в шок и ужас местните. Смъртоносно простреляни в дома си бяха открити съпрузите Диана и Георги Добреви. На зловещата гледка първо се натъкнал малкият им син Том, на 21 г., който живеел с тях. Момчето се прибрало в семейния апартамент на ул. "Минчо Стоянов" към 22,45 часа в понеделник вечерта. Том влязъл в кухнята и видял майка си да лежи простреляна в гърдите на пода. Синът, ужасен, изхвърчал навън и се обадил в полицейското управление. Пристигналият след минути полицейски екип, освен трупа на 40-годишната Диана, открил в другата стая и тялото на съпруга й Георги. 56-годишният мъж бил със смъртоносна рана в шията и лицето, а в краката му била захвърлена ловна пушка. Става дума за

гладкоцевка, турско производство, 12-ти калибър

за която Георги не е имал разрешително", съобщиха по-късно от полицията.
Криминалистите са направили първия оглед още вечерта и са иззели намерените веществени доказателства. Вчера по светло е бил направен и втори оглед, разпитани са били и първите свидетели - близки и съседи. "От данните при първоначалния оглед може да се каже, че става дума за убийство и последвало самоубийство", съобщи шефът на старозагорската областна дирекция на полицията Иван Чолаков. Съпругът най-вероятно е застрелял жена си с пушката, а след това си теглил куршума. Тази основна версия на криминалистите обаче трябвало да бъде потвърдена и от назначените множество съдебномедицински експертизи.

Съседите Апостолови, които живеят врата до врата срещу Добреви на последния етаж в кооперацията, не са разбрали за кървавата драма, която се разиграла у комшиите им. "Още не бяхме си легнали, чухме гърмеж около 21,30 ч и помислихме, че може да е гръмнала газова бутилка, но като не видяхме огън, се успокоихме", каза Апостол Апостолов. Според него, Добреви

били затворени и малко саможиви

хора, много-много не контактували с комшиите. Никой обаче не е чул за семейни скандали, разправии и побоища. "Поздравяваха винаги учтиво, но знае ли човек какво става зад стените на чуждото жилище", заяви неразбиращо друг съсед, който отказа да се представи. Няколко часа преди семейната трагедия той разговарял с Георги пред блока и е категоричен, че по нищо не личало, че той се кани да затрие жена си, а след това и себе си.
Никой от съседите и колегите няма представа какво е могло да провокира това зловещо решение на Георги. Под сурдинка се говореше, че той болезнено ревнувал съпругата си. Бил доста по-голям от нея, залюбили се с Диана, когато била още ученичка в девети клас.

Заради голямата си любов напуснала училище

и се оженили. Родил се и първият им син Горан, който сега е на 25 г., а после и малкият Том. Момчето било ерген, преди 1-2 г. завършило средното си образование и живеело още при тях.
Дияна работела от доста време като санитар в радневската болница "Д-р Димитър Чакмаков". "Много съвестна и работлива жена!", казаха нейни колежки със съжаление. Те отхвърлиха с възмущение прокрадналата се версия, че Диди била шавлива.
Георги бил родом от гълъбовското село Помощник. В момента работел в брикетната фабрика в Гълъбово. Бил запален по футбола, дори

навремето ритал за гълъбовския "Ботев"

По-големият му син Горан също бил известно време футболист.
Криминалистите продължават разследването на кървавата драма в Раднево и причините за нея. Прокуратурата е образувало досъдебно производство за убийство срещу неизвестен извършите. И тази квалификация ще остане, докато не бъде доказано категорично, че Георги Добрев е убил съпругата си, а след това се е самоубил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай