Решиха съдбата на 14-годишния убец от Слънчев бряг

Момчето е разследвано и за жестокия побой над 50-годишен украинец

Решиха съдбата на 14-годишния убец от Слънчев бряг | StandartNews.com

Постоянен арест за 14-годишното момче, заподозряно за убийството и обира на 50-годишен македонски гражданин в Слънчев бряг. Това реши Окръжният съд в Бургас, предаде Нова телевизия.

Магистратите не приеха тезата на служебния защитник, че момчето е реагирало при опит да бъде насилено. По данни от прокуратурата то е разследвано и за жестокия побой над 50-годишен украинец, отново в Слънчев бряг през февруари.

Убийството на македонския гражданин, който потърсил интимна близост с обвиняемия 14-годишен ученик,  вероятно е замисляно с цел обир. По тази версия работи прокуратурата. Момчето се съгласило да получи пари, а камери ги заснели в твърде близки отношения на улицата.

Служебният му защитник потвърди, че на момчето са били обещани пари, но по думите му то било принудено да отиде в гората.

"В продължение на три часа го е наливал с алкохол - 3 литра бира.Впоследствие го е завел в една гора и се е опитал да го изнасили", обясни Радостин Пенев - адвокат на обвиняемия.

Тогава момчето се опитало да избяга и се стигнало до физическо спречкване, твърди защитата.

"50-годишният е нанесъл удар с юмрук в главата на моят подзащитен, когато той се обърнал и се опитал да избяга, той е взел кола и го е ударил естествено", посочи Пенев.

Прокуратурата вероятно ще преквалифицира обвинението с умишлено убийство с користна цел. Защитата обаче отрича да има извършен обир. 

Според Иван Кирков от Окръжна прокуратура - Бургас той е нанесъл ударите на пострадалия и в своя разпит е споделил, че веднага си е тръгнал без да знае, че лицето е починало.

Оказа се, че момчето има 6 криминални деяния зад гърба си - основно обири. На него прокуратурата приписва и нападението с метална тръба над украинец в началото на февруари в Слънчев бряг, който се опитал да го спре след обир на магазин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай