Разтуриха бардак в нощен бар

Спипаха 7 жрици на любовта, едната е ученичка

Разтуриха бардак в нощен бар | StandartNews.com

София. Акция на спецченгета разтури бардак в столичен нощен бар. Криминалисти на СДВР задържаха петчленна група, занимавала се със сводничество.

Операцията е стартирала на 22 януари след разследване на получена информация за престъпна група, която се занимавала със склоняване към проституция. След потвърждаване на данните криминалистите предприели проверки на два нощни клуба в София. На място са задържани трима мъже и седем жрици на любовта, една от които малолетна. Дамите са регистрирани в полицията за проституция, сочи справка на СДВР.

Сред мъжкото трио бил собственикът на едното от заведенията И.Д. /34 г./- криминално проявен, регистриран за сводничество и измами. По първоначални данни той оглавявал  групата, в която сътрудничел Р.Б. /34 г./ - с регистрации за кражби и подправяне и използване на неистински документи. Третият задържан е Л.Р. /37 г./ - криминално проявен за грабежи, обсебване и отвличане, изпълнявал ролята на шофьор. Малко по-късно на домашния му адрес полицаите задържали охранителя в клуба А.К. /30 г./, регистриран за грабежи, изнасилване, притежание и разпространение на наркотици.  Вчера в полицейския капан попаднал и Е.Б. /41 г./, криминално проявен и регистриран за изнудване, който също изпълнявал функциите на шофьор в схемата. 

След доклад в Специализираната прокуратура на И.Д., Л.Р., А.К. и Е.Б. са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа. Предстои искане за налагане на постоянна мярка, а работата по документирането на престъпната дейност на групата продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай