Разследват столичен общински шеф за подкуп

Разследват столичен общински шеф за подкуп | StandartNews.com

Образувано е досъдебно производство срещу директор на дирекция от Столична Община, район „Подуяне" за взимане на подкуп в общ размер от 15 000 лева. Това каза ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова на брифинг за образувано досъдебно производство срещу ръководно лице (началник-отдел) от Столична община.

„Обвиняемата е получила сумата, за да наруши свои съдебни задължения. Поръчката се развива в срок от няколко месеца. Размера на паричната сума, получена вчера е 10 000 лева. Обвиняемата за същата обществена поръчка е получила 5000 лева, тоест общо 15 000 лева. Сумата е получена от представител на дружество, което е спечелило обществената поръчка. Срещу задържаната ще бъде повдигнато обвинение. Наказанието, което е предвидено в НК, е до 8 години лишаване от свобода и глоба от 10 000 лева", каза още тя.

„По делото са налични доказателства за други обществени поръчки, че длъжностното лице е получавало парични суми, но предвид краткия период от време, анализа и повдигането на тези обвинения ще бъдат в следващите дни. Дори в делото има доказателства за това, че в една обществена поръчка като подарък е получена парична сума, за да заведе свои подчинение на почивка в хотел. Установени са по делото контакти на това длъжностно лице с представители на дружествата, които са спечелили обществените поръчки. Комуникацията между нея и тези представители е доста активна. На длъжностно лице ще бъде задържано за срок от 72 часа, предстои внасяне на делото в съда. Преценката на наблюдаващия прокурор ще изхожда от обстоятелствата, че лицето отглежда непълнолетно дете", каза още Русинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай