Разпознат ли е убиецът на Алексей! Кой го обяви

Какво каза Николай Бареков

Разпознат ли е убиецът на Алексей! Кой го обяви | StandartNews.com

Сензационна верся за разкриването на убиеца на Алексей Петров.

Камера за видеонаблюдение на 5-звезден хотел, помещаващ се на площад в баровския столичен квартал „Бояна“ в полите на Витоша, може да е заснела предполагаемия убиец на Алексей Петров, отбелязват криминалист, ангажиран с разследването на екзекуцията.

Версията тиражира журналистът Николай Бареков.

Рано сутринта на 16 август – денят, в който Алексей беше застрелян по обяд, по време на планинска разходка към станцията на лифта „Бай Кръстю“, мръснобял джип „Лексус”, навярно оборудван с фалшиви регистрационни табели, е стоварил на площадчето в кв. „Бояна“ висок около 190 см мъж с брада и с лъскави камуфлажни дрехи, носещ огромна раница.

Мъжът е свалил от багажника на джипа планинско колело в зелени нюанси с огромни гуми, след което яхнал велосипеда и тръгнал нагоре в планината с него.

Твърди се, че камерата на хотел е запечатала лицето на мистериозния здравеняк.

Запознати разкриват, че полицаи вече са иззели видеозаписа и са разпитвали служители от хотела. От МВР настояли да им бъдат предоставени записите от охранителната камера с месец назад, но се оказало, че те били изтрити наскоро.

Убиецът чакал появата на Алексей в района на Драгалевския манастир, край пътеката за лифта „Бай Кръстю“.

Криминалистите все още спорят как точно е ликвидирана бившата барета, но надделява версията, че убиецът е дебнел от заслон и е произвел първия изстрел с три възможни оръжия – пушка флоберка, автомат „Калашников“ или сръбски автомат „Застава“.

Всички изброени оръжия са с куршуми с калибър 7,62х39мм, с каквито е застрелян Алексей Петров.

Според показанията на рехабилитаторката от Правителствена болница убиецът е бил висок над 185 см, мускулест и атлетичен, бил е облечен в камуфлажни дрехи и е носел шапка на главата си.

Описанието на Мирослава се засича и с портрета на килъра, обрисуван от други трима свидетели, разхождали се в планината, които видели мъж на колело да се оттегля, въртейки педалите с висока скорост.  Свидетелите го описват като „огромен и страшен“.

Смята се, че велосипедът е бил електрически. С него убиецът е избягал от другия край на планината и оттам е духнал в чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай