Разкритие! Как е загинал Емил Боев

Работата на криминалистите продължава

Разкритие! Как е загинал Емил Боев | StandartNews.com

Тялото на издирвания 62 дни Емил Боев изплува в четвъртък вечерта в Перник. Младежът бе издирван от 27 януари, когато изчезна, докато бил на фестивала “Сурва” в миньорския град.

Той оставил телефона си, който бил без батерия, в колата и излязъл навън. Било около 3 часа през нощта. За последно бил сниман от камера в покрайнините на Перник. Оттогава следите му се губеха. От записите, а и свидетелски показания, ставало ясно, че Боев е пил. Какво точно се е случило с него, не е ясно, тъй като няма преки очевидци.

Районът, в който бе открито тялото, е бил преглеждан многократно с дронове. Не било забелязано нищо съмнително. Зам. шефът на полицията в града Йордан Николов обясни и своята версия защо тялото на Боев е открито едва сега.

“При удавяне трупът първо потъва, а след определен период изплува. Зависи и от метеорологичните условия. В период между 40 и 60 дни тялото изплува на повърхността”, посочи Николов. И добави, че през по-голямата част от времето езерото било замръзнало. От полицията уточниха, че до този момент не са направили проверка в него, защото условията са били “много трудни за обикновени водолази”.

Засега водещата версия е, че още часове след изчезването Емил се е подхлъзнал и паднал в езерото, а след това се е удавил. Това трябва да бъде потвърдено с експертиза. За всеки случай ще се проверява и дали мъжът не е бил отровен и хвърлен във водата. Смята се, че мястото, където най-вероятно се е хлъзнал, е близо до това, на което е намерен трупът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай