Разбиха престъпна група за далавери с кръв

Има четирима обвиняеми

Разбиха престъпна група за далавери с кръв | StandartNews.com

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четирима души за участие в организирана престъпна група, създадена с цел на имотна облага от продажба на кръв на територията на Русе, съобщиха от държавното обвинение.

В хода на разследването е установено, че групата е действала от началото на март 2020 г. Всеки от участниците е издирвал и съставял списък с малоимотни хора или длъжници, които спешно се нуждаят от пари. Предлагали им възможност лесно да спечелят средства чрез редовно кръводаряване през 3-4 месеца.

Обещавали и давали на донорите по 100 лева за всяка банка кръв, като от "купувачите" получавали по 200 лв. Така за групата оставали половината средства от продажбата.

Клиентите били причаквани пред болници или местния център за кръвопреливане. Сделките се извършвали извън медицинските заведения, без знанието на работещите в тях.

Днес в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за определяне на мярка за неотклонение "Задържане под стража" за всеки от тях. На четвъртия обвиняем наблюдаващият прокурор е определил парична гаранция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай