Петък,

Разбиха печатница за фалшиви петдесетачки

От: СТАНДАРТ -
540
Разбиха печатница за фалшиви петдесетачки
A
A
A

Печатница за фалшиви пари разби МВР.На 15 март, в рамките на три часа, от денонощен магазин, от таксиметрова фирма и от пицария във Варна са получени сигнали в полицията, че за стоките и услугите им е платено с фалшиви банкноти от по  50 лева.

Криминалистите от МВР-Варна незабавно започнали оперативно-издирвателните действия и заловили 21-годишен младеж, с множество криминалистически регистрации за грабежи.

Разследването разкрило нарочно наетата за целта квартира в областния град. Под надзор на прокурор при Окръжна прокуратура, на 19 март е направен обиск и е открита действаща печатна работилница за неистински парични знаци.

Иззети са над 80 готови и над 500 неизрязани неистински банкноти, купюри от 50 лева, с повтарящи се серийни номера - емисия 2019 г., устройство за печат, хартия, голям брой холограмни стикери/лайсни, имитиращи защитната лента, и всички необходими за производството на фалшификати инструменти.

По случая е образувано досъдебно производство. След 24-часовото му задържане, с постановление на прокуратурата, мъжът е задържан за срок до 72 часа.

Работата по случая продължава с оглед установяване съпричастност и на други лица към престъпните деяния.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com