Разбиха нарколаборатория в Сливен

Разбиха нарколаборатория в Сливен | StandartNews.com

Сливен. Нарколаборатория за производство на синтетичната дрога пико е разбита при акция на сливенските полицаи. Иззети са 40 грама произведен наркотик, както и подвижната лаборатория с цялото оборудване, включващо колби, прекурсори, химични вещества и други, съобщи пред журналисти комисар Чавдар Божурски, директор на ОД на МВР.

"Лабораторията е функционирала 5-6 месеца. Ние изчакахме да отидат клиенти и тогава осъществихме акцията", каза Божурски.

Зад решетките е 29-годишният Стоян Ш., който е основен производител на дрогата. Наскоро той е излязъл от затвора. Заловен е и мъж на 28 години, който е бил помагач на Стоян. Той най-вероятно ще стане свидетел. Показания са дали и четиримата купувачи, които са разпитани в качеството им на свидетели. В понеделник ще бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за производителя на наркотика, съобщи Диана Стоева, която е зам. окръжен прокурор.

Дрогата се е пласирала само на пазара в Сливен и околността. Това е втората нарколаборатория, която сливенските полицаи разкриват тази година. Миналата година са били разбити общо 4 лаборатории. "Стандарт Нюз" научи, че Стоян наскоро е излязъл от затвора, където е бил година и половина за производство и разпространение на наркотици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай