Пускат убиец от времето на Кенеди

След 50 години жалби, убиецът на три жени излиза от затвора

Пускат убиец от времето на Кенеди | StandartNews.com

Американецът Честър Вегър, който има доживотна присъда за убийство на три жени в парка Starved Rock в щата Илинойс, излиза на 21 февруари на свобода след 60 години в затвора, пише The Independent.

Затворникът се опитва да излезе на свобода още от 1972 година, но все му отказвали. Сега обаче съдиите променили решението си, независимо от жалбата, пусната срещу него от внучката на една от жертвите, пише Chicago Tribune. Вегър сега е на  81 години, а е затворен по времето, когато е бил на 22 години, а Кенеди е президент на Америка.

През 1961 година го обвиняват за смъртта на 50-годишната Лилиан, жестоко убита заедно с двете си приятелки. Последното, което се знаело за тях, е че са отишли на разходка в парка, но никоя от тях не се върнала. Когато ги намерила полицията, били зверски убити. Вегър го уличили заради проблемите му с алкохола и заради ножа, намерен в кухнята, където работил.

При задържането си той първоначално признал вината си, но после започнал да отрича. Прокуратурата поискала смъртно наказание, но съдът определил доживотна присъда.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай