Психолог със зловещи разкрития за убитата Кристина

За арестувания стана ясно, че има и други присъди - закана за убийство и палеж на кола

Психолог със зловещи разкрития за убитата Кристина | StandartNews.com

Става дума за организирано престъпление, при което има известна степен на подготовка, но и известна доза ирационални пропуски в нея. Емоционален компонент, който не е дал шанс на извършителя да подсигури по-трудното достигане до него. Това обясни пред НоваНюз криминалният психолог Росен Йорданов. Той коментира убийството на 32-годишната Кристина в София.

„Когато имаме смесени елементи - организирани и неорганизирани, много често в практиката се е случвало да допуснем, че има и втори човек. Не казвам, че в случая е така, но теорията и практиката до голяма степен го потвърждават. Или говорим за недостатъчна подготовка и силен емоционален компонент, или смесените елементи подсказват за наличие на втори човек - помагач или укривател”, е мнението му.

За арестувания стана ясно, че има и други присъди - за закана за убийство и за палеж на кола.

„Ако това е извършителят, този човек има история на насилие и на импулсивен тип насилие. Това още повече подсилва извода, че тези елементи на организиране и планираност не са особено присъщи за този тип извършител”, допълни Йорданов.

Като ключово криминалният психолог определи това, че жертвата не е подала никакъв сигнал към органите на реда. „Гражданите не трябва да престават да подават сигнали. Защото това е единственият начин, по който органите могат да се задействат”, апелира Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай