Психолог направи на пух и прах депутатите, каза техен голям грях

Най-лошото е, че законодателството и законодателят реагират "ад хок"

Психолог направи на пух и прах депутатите, каза техен голям грях | StandartNews.com

Все по-зависими сме от моментните реакции, създава се еуфория, но най-лошото е, че законодателството и законодателят реагират "ад хок". Това заяви пред БНТ психологът Росен Йорданов по повод приетите вчера от Народното събрание промени в Закона за защита от домашно насилие.

Йорданов изрази съмнения за начина, по който това се случва. Според него при законодателни промени трябва да има внимателни анализи и да се обмисли всичко - да бъдат изчислени правните, социалните и психологичните последствия.

Заяви, че не разбира например каква е разликата между насилие между двама души и насилие в интимна връзка и ако човек има три паралелни връзки - коя е по-интимната. Според психолога има опасения, че това което ще се случи ще има обратни последствия.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Съдебен медик посочи провала на разследването в случая с Дебора

Бившият директор на СДВР Валери Йорданов пък смята, че законите могат да бъдат допълвани и подобрявани в положителен аспект и с насока, а не да се приемат промените на парче. За него обаче самата система по линия на сигурността не работи.

"Тя е блокирана и оттам идва недоволството на хората. Системата е от преди 30-40 години, като за времето си е била ефективна, но сега е абсолютно неадекватна. Трябва да бъде много по-гъвкава, много по-отворена към другите институции, с по-голямо взаимодействие с тях", обясни Йорданов.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Дебора с първи думи след нападението! За какво благодари

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай