Първи думи на оцелялата в адската катастрофа

Румина отивала с майки са на пазар в Одрин. Беше много хлъзгаво, нямахме шанс

Първи думи на оцелялата в адската катастрофа | StandartNews.com

 

По чудо оцелялата без сериозни травми 22-годишната Румина в адската катастрофа на микробуса с камиона направи първите си коментари за случилото се. Тя е пътувала с майка си на пазар в Одрин, но на три километра от граничния пункт с Турция микробусът се ударя в спрял тежкотоварен камион с украинска регистрация.

Трима загинаха заедно с шофьора на буса. 16 пострадали са в болници. Две от пострадалите са в Пирогов след като бяха превозени със самолета „Спартан“ на ВВС.

„Шофьорът ни не допусна грешка. Аз като цяло нищо не помня, защото през повечето време спях. След като е видя, че има тир, той веднага реагира, но просто беше много хлъзгаво, нямаше как по-добре да реагира от това”, каза Румина.

След удара други хора й помагат да излезе от буса. „На мен явно ми е прилошало или съм припаднала нищо не помня. Помня как бях отстрани до колата”, разказва още тя.

„Пациентите ни са политравми. Едната е била кръвопреливана, останалите са обезболени и са в спокойно състояние. Това мога да заявя категорично”, каза д-р Валентин Вълчев- зам.-директор на МБАЛ „Св Пантелеймон” – Ямбол.

Ден след инцидента лекарите обясняват, че бързата и добра организация, заедно с Министерството на здравеопазването е било от изключително значение за пострадалите.

„Искам да използвам ефира, за да благодаря на всички колеги, които се отзоваха вчера тук. Говорим за реанимационни, ортопедични и хирургични екипи, тъй като не е по силите на един екип да се справи с толкова много пострадали”, заяви д-р Вълчев.

Днес прокуратурата в Ямбол удължи мярката за неотклонение на водача на тежкотоварният камион с украинска регистрация на 72 часа. На 51-годишният молдовски гражданин Бекиян Октавиян е повдигнато обвинение за причиняване на смърт на повече от едно лице при катастрофа.

„Към момента на пътно-транспортното произшествие е нямало причина този товарен състав да се намира на това място”, каза наблюдаващият прокурор Милен Божидаров.

Според закона за извършеното престъпление се предвижда от 5 до 20 години лишаване от свобода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай