Проверяват за връзка между Воденицата и Марангозова

Той беше задържан на 1 септември на ГКПП Калотина

Проверяват за връзка между Воденицата и Марангозова | StandartNews.com

Криминалистите, които разследват убийството на брокерката Станка Марангозова, проверяват има ли връзка между екзекуцията и ресторантьора Веселин Денков, известен като Весо Брадата или Весо Воденицата.

Той беше задържан на 1 септември на ГКПП Калотина, прибирайки се от Сърбия след почивка във Франция и Италия. Заедно с него била и любимата му Мис България 2001 Ивайла Бакалова. Двамата са заедно от години.

Обвинението му е за участие в престъпна група с лидер Ивайло Георгиев - Пифа. Според прокуратурата Весо Брадата давал пари на Пифа, за да развива лихварска дейност.

Че ще се проверява дали Денков, който държи ресторантите "Лебеда", "Боряна" и "Воденицата", има и финансова къща, не е свързан с убийството на Станка Малангозова се подразбра още на първото заседание по определяне на мярката му за неотклонение.

Тогава беше прочетена част от показанията на таен свидетел, който твърди, че Весо Брадата е обвиняем за убийството на Марангозова. Адвокатката му Ина Лулчева обаче контрира, че това не отговаря на истината и той няма подобно обвинение.

До момента като поръчител е обвинен Иво Масларов, който се издирва от Интерпол. Денков и Масларов са  подсъдими за изнудване на Марангозова. Тя била в конфликт за пари с Масларов.

В ареста за посредничеството при убийството е служител на НСО.

Според столичния ъндърграунд, бизнесът на Весо Брадата с ресторанти бил дотиран от Божков. Дали това е така обаче не е ясно. Разследващи увериха, че предстоят доста проверки.  

Една от тях се проведе в нощта срещу събота, когато 6 институции влезли в ресторант "Воденицата" . Те действали изключително дискретно и никой от клиентите не заподозрял за инспекцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай