Процес в Кипър за незаконно осиновяване на българско бебе

Процес в Кипър за незаконно осиновяване на българско бебе | StandartNews.com

Ларнака. Кипърци следят с особен интерес съдебен процес за незаконно осиновяване на българско бебе, в който, по всичко личи, че е замесен известен акушер-гинеколог в град Ларнака, предаде гръцката агенция АНА-МПА, съобщи БНР. Разследващ полицай казал пред съда, че 38-годишна българка е посетила акушера в клиниката му за преглед на 16 април 2013 г. и че след като била установена бременността, жената пожелала да прекъсне бременността.

Впоследствие изглежда, че лекарят убедил българката да продължи бременността, като й казал, че ще поеме разходите по бременността и раждането на бебето, а след раждането на детето ще уреди и осиновяването му срещу паричната сума от 10 хил. евро. По информация от полицията, жената и нейният 44-годишен съпруг приели предложението на лекаря.

Според обвинителния акт на 6 ноември 2013 г. българката родила момченце в клиниката на акушера и след два дни била изписана. В същия ден срещу акушера и съпружеската двойка от България са били издадени заповеди за арест и на 8 ноември двамата българи са били задържани. В последвалия обиск у жената е бил намерен плик с пет хиляди евро, който е иззет.

В клиниката в Ларнака полицията открила и арестувала акушера, който казал пред властите, че е внесъл документи за осиновяване на детето от кандидатите за родители, кипърски гърци - 41-годишна жена и 45-годишния й съпруг, и че кандидатката за майка се намирала в клиниката за осиновяване на бебето.

Полицията твърди, че акушер-гинекологът е признал всичко случило се от 16 април насетне и че е платил на българката сумата от 10 хиляди евро. Той обаче отрекъл да е вземал възнаграждение. На делото българката признала за случилото се.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай