Прокълнат джип убил Милен

Аудито ранило мъж през 2015, проверяват дали майката не е прикривала Кристиан

Прокълнат джип убил Милен | StandartNews.com

Прокълнат джип е отнел живота на Милен Цветков. Аудито Q7, с което надрусаният Кристиан Николов (22 г.) се заби в субаруто на журналиста, е катастрофирало и през 2015 г. Според делото зад волана е била майката на Кристиан - милионерката и съдружничка на алкохолния бос Миню Стайков Десислава Пешева- Николова. В късните часове 2 октомври 2015 г. джипът без причина нахлул в насрещното платно и се забил челно в рено. Мъжът в него се отървал със счупен крак. Николова е била осъдена да плати 1000 лв. глоба. Потърпевшият пък получил 25 000 лв. обезщетение от застраховател.
Сега Николова е била разпитана за първата катастрофа заради съмнения, че тогава може да е поела отговорност за инцидент, причинен от сина й Кристиан, който по това време е на 17 г. и е нямал книжка. Получава я през 2016 г. Върховна касационна прокуратура е иззела това приключено дело и ако се съберат доказателства, може да го възобнови, съобщи БНТ.

Фаталното Ауди Q7 с номер СА7222ХА се води собственост на фирма „Десислава Пешева-Комерс” ЕТ, която се занимава с винопроизводство. Както вече стана ясно, купено е с европари. Собственичката Десислава Крумова Пешева-Николова е изпълнителен директор на "Винпром Карнобат". Тя е съдружник на обвиняемия за данъчни измами и пране на пари Миню Стайков в „Сис индъстрис”, „Топаз продакшън” и Винпром „Карнобат”. Във фирма „АС ОПТИМУС” ЕООД Пешева е съдружник с бащата на джигита - Асен Александров Николов, който е свързан с нея в още 8 фирми.

Икономическата полиция започва проверка не само на средствата, с които е закупен луксозният джип, но и на цялото имотно състояние на Николова. ПИК разкри, че тя живее в къща за над 2 милиона лева. Луксозният имот е на ул. "Любен Каравелов" 72 в столицата и старите софиянци го знаят като най-красивата къща на улицата. По-рано домът е бил Гьоте институт и Сервантес център.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай