Приятел на убития в "Люлин": Илиян издъхна в ръцете ми

Убиецът е наркоман, твърди Ангел Илиев

Приятел на убития в "Люлин": Илиян издъхна в ръцете ми | StandartNews.com

"В нощта на убийството вече спях. Децата ме събудиха и ми казаха, че става нещо навън с един мой приятел. Празнували са раждането на сина му. Веднага без да мисля, слязох да видя какво става. Приятел на дъщеря ми слезе долу и видя, че на тротоара до игрището лежи мъж. Един друг мъж държеше някаква кърпа или блуза и притискаше областта под брадата му". 

Това разказа пред Нова тв Ангел Илиев за убийството в столичния кв. Люлин, станало в неделя вечер. Причината е междусъседски спор за шум, който завърши фатално. 

"Попитах какво става, а той отвърна, че са го наръгали. Казах му да ми покаже. Имам някакви познания и видях, че раната е на около 10 см от гръкляна вдясно. Не течеше навън, а вероятно беше тръгнала навътре. Нападателят вече го нямаше", разказа той. 

"Видели са го хората обаче. Всички се опитахме да помогнем да спасим момчето. Смених човека, който притискаше раната и аз започнах да го притискам, опитах се да го събудя с шамарчета, за да го възбудя, да има адреналин, но той само изхрипа, ритна с крака и край. Той почина в ръцете ми", разказва Илиев. 

"Лъжа е,  че момчето е починало в линейката. Поредната лъжа. Линейката дойде след повече от 30 минути. Докторът слезе, видя раната, махна с ръка и каза "няма да го бъде".

"Много хора са видели нападателя, дали са показания. Този човек е познат, живее във входа на третия етаж. Не е слух, че употребява наркотици. Той е наркоман, който както иска да го приема. Създавал е проблеми на моите деца и на други деца. Той е неадекватен", посочи мъжът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай