Прибраха в ареста 35 сподвижници на Божков

Те са задържани във връзка с едно от разследванията срещу намиращия се в Дубай обвиняем

Прибраха в ареста 35 сподвижници на Божков | StandartNews.com

Общо 35 души са задържани във връзка с едно от разследванията срещу намиращия се в Дубай Васил Божков. Спецакцията на МВР и спецпрокуратурата е започнала рано тази сутрин в няколко града на страната.

До момента са арестувани 35 души – хора от охраната на бизнесмена Васил Божков, който е в Дубай. Сред задържаните има и бивши служители на МВР, включително и от Отряда за борба с тероризма. Претърсени са били 38 адреса в страната, от където са иззети веществени доказателства, съобщиха лаконично от спецобвинението.

Тепърва наблюдаващите прокурори ще решават на кои от задържаните да повдигнат обвинение и дали да искат за някои от тях и постоянен арест.

Акцията, която продължава и в момента, идва месец след като обвинения за участие в ръководена от Божков група за убийства, опити за убийства и други тежки престъпления,  получиха  шефът на охраната на хазартния бос Веселин Балтов и изключително близкият до Божков адвокат Славчо Марков. Тогава от прокуратурата обявиха, че на един от претърсваните адреса са намерени снимки и лична информация за магистрати и членовете на техните семейства.

А  иначе срещу Васил Божков за повдигнати задочно 19 разнообразни обвинения. Сред тях и за останали неразкрити през годините убийства и опити за убийства, по които се предполага, че са и днешните арести.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай