Сряда,

Прибраха родителите на изоставено в Люлин бебе

От: редактори, кадър БНТ -
254
Прибраха родителите на изоставено в Люлин бебе
A
A
A

Както „Стандарт“ съобщи по-рано изоставено бебе е било открито снощи в столичния квартал "Люлин". Детето е на видима възраст около 6 месеца и е в добро здравословно състояние.

Не са изяснени причините, заради които това се е случило, но е ясно, че и двамата родители са искали да изоставят бебето. То е намерено в бл. 631 на 11 етаж на стълбищната площадка, а причината да бъде оставено точно там е, че в този блок живеят родителите на майката. Бебето е открито от съсед. Било е в добро състояние в този момент. До него са били оставени храна и памперси.

„И двамата родители не желаят да полагат грижи за детето. Оставили са го без да предупредят абсолютно никой. Съсед случайно го е видял бебето, оставено в детското столче на етажната площадка. На място е пристигнал мобилен екип към Агенция социално подпомагане, които са взели и настанили детето в дом за медикосоциални грижи ,,Св. Иван Рилски". Извършен е преглед. Бебето е в добро здравословно състояние“, съобщи Йорданка Василева - инспектор детска педагогическа стая при 9 РПУ.

След изоставянето на детето и след сигнала, който е подаден от съседа, родителите на майката на бебето не са реагирали. Това, което се знае за родителите на бебето, е че майката е на 24 години, а бащата - на 28.

В момента те са задържани за 24 часа, а наказанието, което предвижда Наказателният кодекс, е лишаване от свобода до 3 години в такива случаи. Очаква се утре да разберем малко повече информация, когато ще бъде гледана тяхната мярка за неотклонение


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички