Пребиха Бате Николай

Пребиха Бате Николай | StandartNews.com

Бате Николай основа през 2008 г. единствената в Европа Клиника по смехотерапия, която действа в Детската секция на "Пирогов". И до днес в нея известният като проф. Коко - Бате Николай, и неговият асистент доц. Роко носят радост на малките пациенти на болницата. Двамата изповядват веруюто, че усмивките помагат повече и от най-силните лекарства.

През април в "Здравей, България" Бате Николай разказа за новата си книга "Аз клоунът" и сподели, че "80% от българския народ е болен от най-тежката болест - невроза. Тя води до неизлечимото заболяване - депресия. Тя не се лекува. Може да затихне, но не се лекува" , споделя Бате Николай във видеото.

Актьорът е със счупени ребра и пръсти

Популярният актьор Николай Николаев, известен като Бате Николай, е бил пребит жестоко преди десетина дни. Това потвърди 76-годишният мъж пред Нова телевизия. Актьорът е постъпил в "Пирогов" след побоя със счупени ребра, счупени пръсти, натъртвания и охлузвания и след оказана медицинска помощ е освободен. От МВР съобщиха, че нападението е било с цел грабеж, а нападателят е заловен. Побойникът се оказа рецидивист, който не за първи път напада невинни, за да ги ограби. Действа в района на гарата. Пред разследващите е казал, че е бил пиян и не помни нищо.
Нападението е станало на 22 юли на площадчето пред жп гарата във Вакарел, където 76-годишният Николаев чакал сина си да пристигне с влака от София. През отворения прозорец на колата буквално нахлул мъж. Половината му тяло било в купето, удрял нищо неподозиращия Николаев с думите: "Давай всичко!" После бандитът го измъкнал от колата, нанесъл му още едно тежко кроше, при което актьорът паднал, ударил си главата в асфалта и за миг изгубил съзнание. Нападателят започнал да мъкне безпомощния мъж към перона на гарата и не спирал да му нанася тежки удари. Актьорът стенел, опитвал се да му каже, че е болен, опериран е от рак и че всеки момент може да умре. "След всеки опит да се изправя той ме сваляше с ритници или юмруци - разказва Бате Николай. - Добре че по едно време излязоха две жени, които работят на гарата, развикаха се :"Убиват го!" Дойде и охраната, разтърваха ни, след което побойникът се измъкна и изчезна. По-късно дошли кметът на Вакарел и полицията.
На побойника не е повдигнато обвинение, тъй като прокуратурата все още изяснява обстоятелствата около престъплението. Нападателят е престоял в ареста 72 часа и сега е на свобода, докато текат процесуално-следствените действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай