Повдигнаха обвинение на мъжа, убил майка си

Окръжната прокуратура в Кърджали привлече като обвиняем 34-годишния мъж за умишлено убийство

Повдигнаха обвинение на мъжа, убил майка си | StandartNews.com

Окръжна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняем 34–годишен за това, че на 6 септември 2019 г. в с. Калоянци, област Кърджали умишлено е умъртвил майка си, която е на 60 години, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от 7 септември 2019 г. за престъпление по чл.116, ал.1, т.3 във вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.
     
По делото са извършени процесуално-следствени действия - претърсване и изземване, оглед на труп и съдебномедицинско освидетелстване на обвиняемия. Назначена е също съдебномедицинска експертиза, провеждат се и разпити на свидетели. Предстои Окръжна прокуратура-Кърджали да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 34–годишния мъж.
     
От ОД на МВР Кърджали съобщиха, че 60-годишната жена е починала, след като била наранена от 34-годишния си син при спречкване в дома им в село Калоянци. Инцидентът е станал на 6 септември. След него на пострадалата била оказана спешна помощ и била настанена в болницата за лечение, където починала.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай