Потресаващи факти за убитата Мария

Хората са още в шок от случилото се с чаровното момиче.

Потресаващи факти за убитата Мария | StandartNews.com

Годеникът на 17-годишната Мария Христова от стралджанското село Странско е намерил с двама свои приятели тялото на момичето в изоставен кладенец привечер на 19 август. Това разказаха местни жители, цитирани от „Телеграф“, предаде Блиц. Те са още в шок от случилото се с чаровното момиче.

Янчо Митев се насочил към обраслия двор, след като в продължение повече на денонощие от там се носел вой на кучета и чакали. След като хвърлил няколко камъка към дъното, изплувала ръката на годеницата му. Тялото било извадено денонощие по-късно от пожарникари и полицаи, междувременно бил извършен първоначален оглед в дома на жертвата.

Вътре царял пълен хаос. Единият креват бил направен на трески, съборени били столове и гардеробчето, навсякъде се въргаляли разпокъсани дрехи, сред тях открили и едната обеца на Мария, подарена ѝ две седмици по-рано, по време на тайния годеж от Янчо, разказаха поемни лица.Мария била обявена за издирване заранта на 13 август от пастрока ѝ, който часове наред преди това обикалял из селото, разказвайки със сълзи на очите, че доведената му щерка е изчезнала в незнайна посока рано сутринта.

Същия ден момичето ходило на преглед заради бремеността си в Ямбол, разказват нейни съученици от професионалната гимназия по земеделие „Христо Ботев“. Била весела, споделила, че с бъдещия си съпруг ще си имат близначета, на връщане позвънила на пастрока си Йовчо да я посрещне на автобусната спирка, защото напазарувала доста неща.

За последно Мария била видяна насред селото заедно с мъжа, който я бил отгледал от две годишна, когато дошъл от Стралджа с брат си и двамата купили къща в селото. Задържаният за убийството 44-годишен Йовчо Петров Стоянов нямал сключен брак с майката Тодорка, от която му се родили две момчета, хлапета помагали на семейството при пасенето на стотина овце и кози.

„Всичко звучи като в някакъв ужасен филм, в деня, когато Мария е била вече хвърлена в бунара, срещнах пастрока ѝ, учтив, мазен, поздрави ме, попита ме как съм със здравето“, обясни изкаралата два мандата като кметски наместник и в момента работеща като библиотекарка в читалище Тодорка Йорданова.

Пастрокът Йовчо няма криминални регистрации, уточняват местните. Заедно с Тодорка често откликвали на покани да помогнат на възрастни хора: дърва да нацепят, двор да преобърнат с правите лопати, обичал да си пийва, но не бил злобен и в Недялско нямат спомен да е правил скандали или побоища.„Гледаш го един шест на трийсет и пет, смирен, все надолу гледа, учтиво поздравява, а се оказва, че зад черупката се криел изрод!“, обяснява съсед, който от поемните лица разбрал, че убиецът е напъхал в устата на жертвата бикините ѝ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай