Пореден кандидат-депутат изгоря с наркотици. Искат му имунитета

ЦИК трябва да реши дали да премахне имунитета на Х.П., както искат прокурорите

Пореден кандидат-депутат изгоря с наркотици. Искат му имунитета | StandartNews.com

Софийската градска прокуратура е предложила на главния прокурор да поиска от ЦИК снемане на имунитета на кандидат за народен представител, съобщиха от държавното обвинение.

Обвинителите искат да привлекат към наказателна отговорност мъжа с инициали Х.П., кандидат за народен представител в изборите за Народно събрание, насрочени за 14 ноември 2021 г.

Разследването е образувано на 29 октомври 2021 г. като бързо производство по реда на чл.356, ал.3 от НПК. С постановление на прокурор при Районна прокуратура-Пловдив е разпоредено разследването по делото да се извърши по общия ред, след което материалите по делото са приети по компетентност от Софийска градска прокуратура.

Тогава в гр. Пловдив Х.П. е шофирал след употреба на канабис, включено в списъка на наркотичните вещества с висока степен на риск за общественото здраве. Наличието на наркотици е установено с дрегер.

Като кандидат за народен представител Х.П. е "лице с имунитет" и с оглед разпоредбата на чл. 160, ал.1 от Изборния кодекс, за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, е необходимо разрешение на ЦИК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай