Поръчителят на Марангозова остава зад решетките

Това реши Воненноапелативният съд в София след 3-часово заседание

Поръчителят на Марангозова остава зад решетките | StandartNews.com

Зад решетките остава офицера от НСО Борис Иванов, обвинен за убийството на Станка Марангозова. Това реши Воненноапелативният съд в София след 3-часово заседание,

Иванов не е присъствал в зала 4 на Съдебната палата, където се проведе делото. Той помолил да не го конвоират от ареста на "Г. М .Димитров", а да бъде представляван от двама адвокати.

Военната прокуратура е представила днес в съда нов разпит на един от обвинените по делото Венцислав Пиров.

 На 22 май той бе пуснат под домашен арест. По неофициална информация една от причините е, че е съдействал на разследването. В ареста освен подп. Иванов, тогава военният съд остави и Петър Костов - Стъкларя, но той не е обжалвал задържането си.

При втория разпит пред следовател Пиров обяснил в детайли в кои заведения се е срещал с Иванов и Костов, но този път споменал и името на Масларов. Според защитата Иванов е контактувал с Пиров по нощните барове, но нямал нищо общо с убийството на Марангозова.

Адвокат Георги Асенов коментира, че в 18-те тома по делото името на Борис Иванов не се съдържа никъде другаде, освен в показанията на Пиров. С тях той прехвърля вината, просто си спасява кожата, заяви още Стефанов, един от защитниците на офицера от НСО.

Моторът, с който се предполага, че е извършено убийството, е бил намерен в езерото на Чепинци, защото Пиров го е хвърлил там. Неговите обяснения могат да се вземат предвид само ако има и други контролни доказателства, заяви адвокат Георги Асенов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай