Полицията задържа обирджията от Враца в Чепинци

В операцията участваха служители на ГД ”Национална полиция” и СОБТ

Полицията задържа обирджията от Враца в Чепинци | StandartNews.com

София. Специализирана операция за залавянето на 41-годишния Х.Г. се проведе снощи в софийското село Чепинци. В нея се включиха екипи на Главна дирекция „Национална полиция" и СОБТ, със съдействието на колегите им от СДВР. Операцията е организирана, след като е получена оперативна информация, че издирваният като извършител на въоръжен грабеж във Враца се укрива в селото, съобщиха от пресцентъра на МВР.

"Имаше план да щурмуваме къщата. Заради рисковете за безопасността на останалите хора вътре, преценихме, че този план не е целесъобразен с оглед факта, че издирваният беше открил стрелба по колеги в центъра на София", поясни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който снощи беше на мястото на операцията.

Х.Г. и двамата му спътници са задържани в момента, в който излезли и се качили в лек автомобил „Волво". Блокадата им попречила да се оттеглят от района, а светкавичните действия на спецекипите не оставили възможност за оказване на съпротива. Задържани са и двамата собственици на къщата, приютили беглеца.

Припомняме, че въоръженият грабеж на инкасо във Враца беше извършен на 1 октомври вечерта. Пред офиса на банка беше нападнат служител от охраната и беше отнета голяма парична сума. Два дни по-късно бяха задържани двама от извършителите – И.И. и Л.Г., криминално проявени. Х.Г. беше обявен за общодържавно издирване.

На 31 октомври служители на ГД „Национална полиция" и СДВР проведоха в София специализирана операция за задържането на 41-годишния мъж. В района на ж.к."Св.Троица" издирваният успя да избяга, след като стреля няколко пъти по полицейските служители и отне лек автомобил.

Действията по разследването продължават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай