Полицията вкара 67 футболни фенове в ареста

Момиче пострада след атака с камъни по автобус

Полицията вкара 67 футболни фенове в ареста | StandartNews.com

София. Общо 67 футболни фенове са били задържани преди и след мача между Левски и ЦСКА в София. 57 от тях са задържани преди дербито, предимно защото са носели забранени предмети – палки, боксери, ножове или пиратки, съобщи МВР.

По-голяма част от отведените в столичните районни полицейски управления фенове са засечени от униформените в различни райони на столицата. Те ще останат в арестите на столичните Първо и Пето РУП.

Чсове преди началото на мача в Борисовата градина столичните полицаи успяха да прекратят разрастването на скандал между 20-ина почитатели на двата отбора и всички те бяха задържани.

Автобус 204, който се е движел по бул. „Евл.Георгиев", бе „атакуван" с камъни от група фенове – пострадало е момиче, което е пътувало в автобуса, оказана му е медицинска помощ. 17 от кандидат - зрителите са спрени преди влизането им в стадиона заради наличието на забранени предмети, върнати са и 42-ма, за които е установено, че са употребили алкохол.

Минути сред приключване на футболната среща, на бул. „Евлоги Георгиев" - в района около Военната академия, били изпочупени стъклата на автобус, в който са пътували и някои от зрителите на мача. На място е извършен оглед, изясняват се обстоятелствата около вандалското посегателство. Няма данни за пострадали други пътници или случайни минувачи.

По първоначални данни 10-ина от феновете, качили се в автобуса, ще бъде отведена в близкото районно полицейско управление за установяване на съпричастност към извършеното престъпление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай