Полицията пропищя от набези на тези крадци по морето

Преди два дни бе разбита престъпна група, при което бяха арестувани 11 души

Полицията пропищя от набези на тези крадци по морето | StandartNews.com

Крадците на автомобили работят с възможно най-модерната техника. За съжаление тя се продава свободно и всеки има достъп до нея, коментираха от полицията в Бургас за Дарик.

Преди два дни бе разбита престъпна група за кражба на коли, при което бяха арестувани 11 души.

Преките извършители на кражбите са трима мъже от Враца, които според полицията действали изключително дръзко. Към момента има доказателства само за кражбата на една скъпа кола от Слънчев бряг, но се събират данни и за още подобни престъпления.

"Техниката на крадците е изключително модерна и им позволява да отнемат автомобила без да проникват предварително в него. Отиват с техниката до колата, прихващат сигнала и след това могат директно да се качат да я управляват. Или да прехвърлят сигнала върху ключ, както е в случая", обясниха гл. инсп. Иван Жечев - началник сектор "Престъпления, свързани с МПС" към ОД на МВР-Бургас.

От полицията в Бургас допълниха, че през лятото черноморските курорти стават притегателна сила за крадци от цялата страна, тъй като концентрацията на автомобили от всякакъв клас е голяма, човекопотокът също. Така, че те могат спокойно да си избират какво да откраднат.

Начинът на действие е бил следния - трима крадат автомобила, след това го предават на лице по веригата, което го кара в депото. Там следващите разглобяват МПС-то и разпродават авточастите. Кражбите обикновено се случвали между 20.00 и 00.00 ч. на обществени места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай