Полицаи вардят цяло село от изнасилвач

Полицаи вардят цяло село от изнасилвач | StandartNews.com

Шумен. Денонощна полицейска охрана е осигурена в района на село Риш, където в нощта на петък срещу събота геронтофилът Гюнай Хюсеинов изнасили 73-годишна жена.

Началникът на Областната дирекция на МВР в Шумен Любомир Христов съобщи, че силите на реда поддържат постоянен контакт със самотно живеещите жени в селото и са взети всички мерки те да бъдат опазени от геронтофила.

Междувременно специализирана група на ОД на МВР претърсва Ришкия балкан за изнасилвача. Полицията има информация, че бившият козар се укрива в горите над Риш, а издирването му продължава вече четвърти ден. От полицията официално поискаха съдействие и от населението, като разпространиха негова снимка с молба за информация, ако някой го забележи.

“Извършителят познава добре района, но се надяваме, че няма да му позволим да го напусне. Взели сме всички мерки да ограничим неговото местостоене в този район, да стесним кръга и да го задържим в последствие”, обясни началникът на ОД на МВР Любомир Христов. Беглецът познава отлично района, свикнал е да живее на открито, тъй като дълго време е пасял животни из местността.

Той уточни, че издирването се извършва само от специализирани полицейски групи, като служители от горското стопанство им оказват съдействие като водачи за придвижване в пресечената местност.

Хюсеинов бил въоръжен с брадва и два ножа, а вероятно се е снабдил и с огнестрелно оръжие. Това е причината в издирването му да не се включват доброволчески групи, въпреки желанието на жителите на Риш.

Масираната операция по издирване на престъпника се отрази и на професионалния празник на полицията, който се чества днес. Тъй като почти всички екипи с кучета са впрегнати в претърсването на горите над с. Риш, днес традицията бе отчасти нарушена и шуменци видяха само едно следово куче с водача му и кратки демонстрации по задържане на нарушител.

Гюнай Хюсеинов излежава 4-годишна присъда за изнасилване на 91-годишна баба от Риш, но бил пуснат в отпуск за домашно лечение от жълтеница. Прибрал се в родното си село Риш и още в нощта на петък срещу събота нахълтал в дома на 73-годишна старица, изнасилил я и взел мобилния й телефон.

Мъжът е известен на полицията и с множество кражби, причинител е на телесни повреди. Два пъти, през 2002 и 2006 г. е осъждан условно, през 2007 година му е наложена пробация за кражба на домашни животни.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай