Погнаха автокрадците, акция тече в цялата страна

При операцията се правят и проверки по линия нелегална миграция

Погнаха автокрадците, акция тече в цялата страна | StandartNews.com

Полицейска операция тече в цялата страна. Основната на специализираното събитие са автокрадците, както и превенцията на криминалния контингент. Акцията е част и от превенцията за предстоящите избори.

Полицаите от сутринта усилено работят в Перник, където се очакват ключови арести. Действията са съвместно с прокуратурата. Проверяват св адреси, гаражи, халета и автоморги.

При операцията се правят и проверки по линия нелегална миграция.

Прокуратурата, следователи от Национална следствена служба и МВР с мащабен удар срещу автокрадците в София, Перник, Варна, Кюстендил и Дупница, научи "По света и у нас".

Рано сутринта от домовете им са изведени около 30 лица, които са съдени и задържани за автокражби. Акцията "Автоджамбази" е по разпореждане на главния прокурор.

Извършват се претърсвания на множество адреси в петте населени места, като обект на интерес са устройства, ползвани от автомафията за отключване и запалване на автомобилите.

Екипи от прокурор, следователи и полиция са влезли и в няколко сервиза в Пернишко, за които се предполага, че са ползвани за разфасоване на крадени в столицата автомобили.

Жандармерия има и пред няколко от автокъщите в Дупница.

По неофициална информация действията във Варна са свързани с разбиването на канал за износ на крадени автомобили от страната, които са пласирани в Близкия изток и Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай