Подгониха Каролев с резачки

Икономистът ги снимал да секат незаконно дърва

Подгониха Каролев с резачки | StandartNews.com

Благоевград. Двама буйни разложани нападнаха с моторна резачка бившия депутат от НДСВ Владимир Каролев. За щастие известният икономист не е пострадал.

В понеделник в РУП-Разлог е получен сигнал от 52-годишния столичанин. Той обяснил, че около 17:00 часа в местността Столоватец край града е възникнал спор между него и двамата му опоненти – Христо Ю. (49г.) и Йордан Б. (26г.) За пореден път между тримата мъже избухнал скандал за имот. Разложаните са стопани на земи, които са в съседство на апартаментния комплекс "Три планини", собственост на Каролев.

Тръгнали към гората, за да секат незаконно дърва, но софиянецът ги видял. Влязъл в ролята на горски стражар и поел след тях. В един момент извадил мобилен телефон, за да ги снима. "В този миг напрежението ескалирало, но не се е случило нищо сериозно. Двамата не са имали разрешително за сеч, макар гората да е тяхна. Трябвало е г-н Каролев да се обади на нас и на горското, а не да се опитва да свърши нашата работа", заяви шефът на РУП-Разлог Стефан Ковачев.

Комшиите на ексдепутатат му отправили закани за убийство. В разгара на словесната престрелка Йордан, който е криминално проявен за хулигански прояви, включил моторен трион и го насочил към Каролев. В същото време Христо хвърлял камъни по икономиста. Добрата новина е, че не се е стигнало да физически сблъсък между мъжете.

Христо е задържан със заповед в ареста за 24 часа. Йордан успял да офейка и да се скрие. Продължава издирването му. Образувано е досъдебно производство. Предвиденото наказание за закани за убийство е до 6 години лишаване от свобода. Уведомена е Районна прокуратура-Разлог. "Имам информация от колегите, че лицето, което е избягало, се е обадило и е съобщило, че ще се яви в полицията в Разлог. Отдавна между Каролев и другите двама мъже има имотен спор. Всички ще подпишат предупредителни протоколи да не се разправят повече помежду си", обясни шефът на ОД МВР-Благоевград комисар Георги Костов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай