Побоят над тийнейджър в София заради момиче, а не за футбол

Бащата Желяз подозира съученик на сина му за нападението

Побоят над тийнейджър в София заради момиче, а не за футбол | StandartNews.com

Зверският побой над 15-годишно момче в София днес по обяд е заради момиче, а не заради футболното дерби между Левски и ЦСКА. Това твърди бащата на пострадалия тийнейджър Желяз Топузов, който твърди, че става въпрос за любовна история на неговия син с бившата му приятелка. Синът му беше нападнат от четирима маскирани младежи, които носели бокс и нож. Топузов разказа за побоя пред Би Ти Ви и  обяви, че

за него това е опит за убийство. "Добре, че случаен минувач се е намесил и развикал, което е уплашило побойниците", раказа бащата.

Той обясни, че преди три дни синът му е бил поканен от негов съученик да се видят в градинка до училището. Когато отишъл на уговорената среща обаче бил посрещнат от други 7 свои връсници, които започнали да го дърпат. Желяз бил наблизо и видял какво се случва и само намесата му предотвратила побоя.

Бащата успял да разговаря с въпросния съученик и от него разбрал, че в основата на проблема стои момиче, с което синът му е излизал преди време. По думите на Топузов огава всичко се разминало, но вчерашното нападение вероятно било от същите момчета. 

Бащата разказа пред Трафик нюз, че синът му не участва във футболни агитки, а като по-малък е бил част от детския отбор на Левски. Според Топузов синът му е с тежки наранявания, сред които хематом на главата, счупено ухо, множество травми по тялото и разкъсвания по ръцете и краката.

От "Пирогов" обаче обясниха, че нараняванията са леки и момчето е оставено за наблюдение, тъй като е споделило, че е удряно в главата. Шефът на СДВР Георги Хаджиев също коментира случая, като обясни, че според полицията причина за нападението е именно момиче, а не футболни пристрастия.  Очаква се да бъдат прегледани записи от камери на магазини около блока, както и такива около входа, за да се открият побойниците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай