Племеник убил бизнесмена с витрината

Племеник убил бизнесмена с витрината | StandartNews.com

Варна.Убиецът на варненския бизнесмен Борислав Енев е неговият племаник. 26-годишният Димо Стоянов е задържан за тежкото престъпление, обявиха от Окръжната прокуратура в морската столица.

Бизнесменът беше застрелян в дома си в Аксаково в сряда. Той беше открит в четвъртък от племеника си.

Първата версия за трагичния инцидент беше нещастен случай. Предположи се, че сгромолясало се витражно стъкло от вътрешната врата е убило и обезобразило до неузнаваемост бизнесмена.

Веднага обаче тръгна версия, че Енев е бил убит. Полицаите предположиха, че това е сторено от негов близък човек. Той е стрелял в тила му и куршумът е пръснал лицевата част на жертвата. А разтрошеното стъкло е било за замитане на следите. Малко по-късно подозренията бяха насочени към племеника на бизнесмена, но едва днес те са потвърдени.

Срещу Димо Стоянов е повдигнато обвинение за убийство с користна цел, съобщи пред bTV окръжният прокурор Владимир Чавдаров. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа.

Според ДАКСИ 27-годишният Димо е едноличен собственик на доста спорната от няколко години насам фирма" МА-БС инвест". Първоначално съдружници в нея са Борислав Енев и Славко Комитов, който обаче се оказва прецакан с дяловете в първоначално регистрираното ООД. Той подава жалби до прокуратурата, че са му откраднали фирмата с документи с невярно съдържание. Борислав Енев и нов съдружник прехвърлят фирмата на Димо Стоянов, вече регистрирана като "МА-БС"ЕООД. Бизнесменът от Аксаково основно се е занимавал с продажби и покупки на недвижими имоти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай