Плащат на арменците за взривения бус

Плащат на арменците за взривения бус | StandartNews.com

Българската държава ще плати щетите на двамата братя арменци за взривения бял бус, в който се подозираше, че има бомба. Единият от собствениците му Арташес Тигранян кацна на летище София точно в 12 ч от Брюксел. Той бе посрещнат от брата на партньора му - Геворг Геворгян.

Както вече "Стандарт" писа, това се очакваше, защото Тигранян при излитането си от София е имал обратен билет за 3 декември. Арменците са амбулантни търговци на дребно. 41-годишният Арташес Тигранян заминал за Брюксел, за да оправи документи. Той искал да натовари стока по море за Грузия и Армения, но местните власти не му разрешили. Това обясни приятелят му Геворг Геворгян по обяд, докато полицията разпитваше Арташес в сградата на столичното летище. Геворг каза, че брат му напуснал София и излетял за Ереван, защото му изтекла визата и нямал право да остане повече в България. Двамата партньори планирали да се срещнат в Грузия.

Когато Арташес отишъл в Брюксел, Геворг видял по телевизията спецакцията на българските антитерористи и буса на паркинга. Тигранян дори отишъл в местната полиция, за да попита дали има някаква информация. Оттам отрекли и го посъветвали да отиде в София и да разбере на място, разказа още Геворгян.

Ардашес Тигранян беше освободен от полицията след близо 5 часов разпит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай