Пиянската серия продължава. Жандармерист блъсна дете и избяга

9-годишно дете бе блъснато на пешеходна пътека в село Лозен във вторник вечерта

Пиянската серия продължава. Жандармерист блъсна дете и избяга | StandartNews.com

9-годишно дете бе блъснато на пешеходна пътека в село Лозен във вторник вечерта от служител на жандармерията, който избяга от мястото на инцидента. По-късно полицаи задържали шофьора. Детето е добре, има леки контузии и охлузвания по тялото.

„Детето ми е било с колело. Колата е блъснала задната гума на велосипеда и самото то го е бутнало на земята. Няма контакт с автомобила. От очевидци разбрах, че служителят на жандармерията се е движил доста бързо”, обясни бащата на пострадалото дете Любомир Топалов.

Топалов е говорил по телефона с шофьора, причинил инцидента. „Призовах го да дойде, за да се видим. Обясних му, че има полиция и го издирват. По телефона го усетих, че е пиян и неадекватен. Говореше несвързано, даже с лека насмешка”, каза още мъжът.

Свидетели на инцидента разказаха, че след като е блъснал момчето, шофьорът е тръгнал с бърза скорост към София. По чудо не прегазил човек, опитал да спре автомобила му. 

Кметът на Лозен Дойчин Анчев обясни, че инциденти на главния път има постоянно, а движението е интензивно. Писал е няколко писма за повдигане на пешеходните пътеки и за намаляване на транзитния трафик - засега обаче резултат няма.

„Искам институциите да си свършат работата подобаващо. Благодарен съм на служителите на „Пътна полиция”, които взеха присърце случая и свършиха работата си адекватно. Трябва да даваме гласност на подобни случаи, за да не се потулват. Този човек да си понесе последствията”, апелира Топалов.

Пробата с дрегер на служителя е показала 0,5 промила, съобщи Нова телевизия. Тя обаче е взета три часа след инцидента. Предстои да му бъдат взети кръвни проби, които ще покажат с колко точно промила е бил той по време на инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай