Пиян уби другар по чашка и го хвърли в реката

Килирът строшил главата на жертвата и заспал до нея

Пиян уби другар по чашка и го хвърли в реката | StandartNews.com

Хасково. Хасковлия уби другар по чашка по време на битов запой в дома му. 45-годишният мъж, съобщи МВР. На извършителя с инициали А.С. е наложена мярка за задържане, а двамата му съучастници остават в ареста за срок от едно денонощие.

Само за два дни хасковски криминалисти разкриха извършителя на убийството на 53-годишен мъж от града. Престъплението е станало в първия ден от новата година, а тялото на жертвата бе открито на 3 януари от старши инспектор от полицейския участък в село Минерални бани. Съдебномедицинската експертиза показала, че мъжът е убит, след което тялото му захвърлено в землището на селата Маджари и Пчелари.

В хода на незабавно започналото разследване криминалисти от Хасково изяснили, че в ранните часове на 1 януари А.С. /45 г./ поканил в дома си жертвата, за да се почерпят. Приятелският запой прераснал в свада и обиди. При спречкването А.С. нанесъл няколко удара с твърд предмет по главата на госта си, след което си легнал, оставяйки жертвата на дивана. На сутринта 40-годишната приятелка на домакина установила, че 53-годишният мъж не диша. А.С. й заповядал да не съобщава в полицията и заключил тялото в една от стаите на жилището. По обяд в дома пристигнал 60-годишния Л.П., приятел на извършителя. Около 23.30 часа двамата мъже и жената натоварили починалия в лек автомобил ВАЗ, откарали го в село Пчелари и захвърлили тялото в селската река. След като се завърнали в Хасково, тримата продължили пиянския си запой още два дни, когато започнало разплитането на случая.

Двамата съучастници в престъплението са разпитани пред съдия и психолози от Института по психология на МВР.
По случая е образуваното досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай