Пиян шофьор уби велосипедистка

Пиян шофьор уби велосипедистка | StandartNews.com

Перник. 17-годишна велосипедистка е убита на място в Перник, след като е ударена от пиян шофьор, съобщиха от МВР. Инцидентът е станал в 20,17 ч в петък на вътрешноградската магистрала в посока Перник, малко преди влизане в квартал „Иван Пашов".

Момичето е блъснато от 28-годишен шофьор на „Фолксваген голф", който избягал от мястото на инцидента. Полицията е блокирала града и го е намерила след 20 минути.

Мъжът е хванат, а дрегерът за алкохол отчел 2.12 промила. Шофьорът е задържан за 24 часа и разследването по случая продължава.

Във Фейсбук групата "Колоездене Перник" е създадено събитие "Да отнесем цветя на мястото на убитото момиче колоездач". Съобщениято гласи:

Здравейте, довечера от 20,15 се събираме на мястото, където убиха вчера по същото време момиче колоездач - булевард "Юрий Гагарин" при Шел. Ще занесем цветя и ще седнем на пътя, блокирайки го за кратко и показвайки, че сме отвратени вече от цялата тази система, където трябва да умре някой (и в този случай някой млад), за да се случи промяна. Ще носим светещи стопчета за колело и свещи. Ще помолим полицията да присъства. Заповядайте!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай