Пишман крадци изгориха плячката си

Обирджиите искали да задигнат 20 бона, но искра подпалила пачките в банкомата

Пишман крадци изгориха плячката си | StandartNews.com

Шумен. Крадци каръци изгориха плячката си, след като се опитаха да отмъкнат с оксижен банкомат. Комичната случка се разигра в шуменския кв. Тракия в неделя вечерта. По-късно стана ясно, че в пластмасовите касети е имало около 20 000 лв. Всичките банкноти обаче са изгорели предварително, още докато обирджиите рязали с горелка металния гръб на банкомата, за да стигнат до парите.

Крадците разбили входната ПВЦ врата на необитаемата от години сграда на банка ДСК. Помещението, където е бил монтиран банкоматът, се намира на тъмната улица "Лозенград", скрит от клоните на високо дърво. Така пишман крадците на спокойствие правили усилия да се докопат до парите. Касетите дори били горени извън помещението, под дърветата, където и в понеделник имаше остатъци от тях. Криминалистите намерили на мястото обгорени остатъци от банкнотите.

Назначени са експертизи заради факта, че алармата не се е включила. "Ситуацията, свързана с посегателството върху АТМ устройството, не представлява банкова, а следствена тайна", казва Камелия Величкова, директор на "Комуникации и координация" към "Банка ДСК" пред в. "Шуменска заря".

Експертите от криминалната лаборатория са взели от мястото на обира годен пръстов отпечатък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай