Петима от ало бандата на Бобито остават в ареста

Семейство от София е било ударно звено в схемата

Петима от ало бандата на Бобито остават в ареста | StandartNews.com

Петима от задържаните ало измамници от разбитата при акция у нас и в Румъния банда на Борислав Димитров-Бобито остават в ареста. Това реши Специализирания наказателен съд днес. Тарторът на групата и още четирима от съучастниците му бяха заловени в Румъния и в момента са там.

Днес пред съда застанаха бащата на Бобито Георги Василев, неговият роднина Николай Николов и семейството от София Анелия, Валентина и Валентин Първанови. По време на заседанието стана ясно, че всеки от тях е имал определени задачи в групата. Някои от тях били мулета, семейството пък се занимавало главно със звъненето по телефона на жертвите.

Държавното обвинение подчерта, че ако бъде наложена мярка различна от “задържане под стража”, има голяма опасност обвиняемите да извършат друго престъпление, тъй като те са извършвали дейността си предимно чрез телефони и това би могло да продължи.

"Предвид предишни публикации в медиите, стана ясно, че телефони има и в следствените арести, така че ако това е аргумента на държавното обвинение, те биха могли да извършват престъпления и оттам”, заяви по време на заседанието защитникът на семейство Първанови Юлиян Дацев.

Майката, баща и дъщерята Първанови пък били толкова добри в занаята, че една от жертвите на групата Виолета Ларсен дори прехвърлила своя апартамент на дъщерята Валентина. Освен това тя дала стотици хиляди левове на мошениците в продължение на повече от година.

“Здравословното ми състояние не е добро. Представените експертизи са от 2007 г., но просто при арестите разпердушиниха всичко и сега само тези документи са намерили в дома ми. Имам постоянен адрес и ме откриха там. Ако ми бяха пратили призовка щях сам да дойда. Не беше нужно да влизат и да разрушават къщата ми, както и да стрелят по кучето ми, което беше ужасно”, каза пред съда обвиняемият Валентин Първанов.

В дома му са намерени голям брой телефони, сим карти и пари. Намерен е дори и фалшифициран документ, издаден от Криминална полиция и с подпис от инспектор Кръстев. Измамниците са се представители като служители на реда, които организират акция за залавяне на ало банда.

Според разследването само за година групата на Бобито е прибрала над 2 милиона лева.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай