Неделя,

Закопчаха Сталев (обновена)

От: сс -
374
Закопчаха Сталев (обновена)
A
A
A

Петима служители на БФС са арестувани на базата в "Бояна", съобщи Трафикнюз. Обиските на ГДБОП в сградата и тази на ул. "Иван Асен II" са продължили над два часа. Всички входове на двата адреса бяха блокирани.

Антимафиотите нахлуха в сградите на централата след като Борислав Михайлов обяви, че подава оставка. В акцията участваха жандармерията и полицията.

Претърсванията са срещу съдийската комисия за съмнение за корупция и уреждане на мачове. По-рано "Новспорт" съобщи, че разследването се води главно за действия на Съдийската комисия. От година и половина тя се ръководи от Йордан Сталев, за когото се твърди, че е получил лично отМихайлов пълната власт в съдийството. Бивш съдия от "А" група, с меко казано съмнителна репутация от изявите си по родните терени, твърди сайтът. Забъркал се в множество скандали по мачовете, ваден и връщан в ранглистата. В кариерата си за 10 сезона в елита той има 41 мача. Никога не е бил международен съдия. През март 2018 година е избран за шеф на комисията.

Председателят на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев е бил арестуван като част от акцията на държавата срещу футболната централа. Сред арестуваните има още двама родни рефери.

Разследването на прокуратурата е по член 307б, касаещ „престъпления срещу спорта”. По всяка вероятност Сталев е задържан заради сигнали за манипулиране на футболни мачове за нуждите на черното тото.

В сградата на Зоналния съвет на БФС, помещаваща се на улица „Иван Асен II” в София, пък е задържана Илонка Джалева, която отговаря за съдийските наряди за мачовете от българското футболно първенство.

В момента арестуваните се намират в сградата на Главна дирекция за борба с организираната престъпност.

 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията