Първолак обра учителка

15-годишна преджоби даскал и съученичка

Първолак обра учителка | StandartNews.com

Разград/Сливен. Хлапета обират учители и съученици, алармират от полицията. Само за ден в страната бяха регистрирани два идентични случая. В Разград първолак обра даскалица, а в Сливен - 15-годишна преджоби учител и съученичка.

7-годишен малчуган обра учителка. Кражбата станала в училище "Отец Паисий" в разградското село Желязковец. Предприемчивият първолак избягал от час и докато даскалите преподавали в класните стаи, той влязъл в празната им канцелария, за да пребърка дрехите им. Невръстният апаш задигнал 130 лева от якето на една от преподавателките.

Обраната учителка живее в Разград. Тя всеки ден пътува до Желязковец, за да учи тамошните хлапета. В този ден жената смятала да плаща сметки след работа и затова носела голяма сума пари в себе си.

След сигнал до полицията, парите са открити бързо и непокътнати. Те вече са върнати на учителката, а невръстният апаш е предаден на инспектори от Детска педагогическа стая, които ще се заемат с превъзпитанието му.

Междувременно стана ясно, че 15-годишна ученичка от Ямбол е претарашила своя учител и съученичка. Момичето отмъкнало 40 лева и дамско портмоне от компютърната зала на училището. Следващата седмица пък задигнала лична карта и 11 лева на своя съученичка. Кражбите са установени, а момичето е предадено на детска педагогическа стая, казаха от полицията в Ямбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай