Палачите на Женя остават зад решетките

Бащата-гурбетчия си взема децата от лелята, поръчала жестоката екзекуция

Палачите на Женя остават зад решетките | StandartNews.com

Варна. Лелята на зверски убитата Женя от Варна, която поръча екзекуцията й, както и физическият извършител жестокото престъпление остават в ареста. Обвиняемите Петър Ангелов /21г./ и Светла Тодорова /38 г./ не са обжалвали най-тежката мярка „задържане под стража”, която им наложи Варненският окръжен съд. Те имаха право на това до 9 октомври, когато трябваше да заседава Варненският апелативен съд по делото, ако има обжалване. И двамата – убиецът и поръчителката му, са със служебни защитници.

Точно 77 са  прободните рани, които Петър е нанесъл с нож по тялото на Женя във фаталните ранни часове на 27 септември в дома й. Това установи аутопсията. Окончателната съдебно-медицинска експертиза ще бъде готова в срок до 2 месеца. В една от раните патоанатомите са открили химикалка, с която вероятно извергът е искал да довърши жертвата си, след като от ударите се е счупил ножът му.

”Това престъпление надхвърля понятието за изключително тежко престъпление”, каза окръжен прокурор Галина Минчева. Така мотивира искането на обвинението за най-тежката мярка на двамата обвиняеми – „задържане под стража”. Тя посочи  тогава, че поръчителката Светла Тодорова е опасна дори за децата си.

Най-голямата й дъщеря – Даниела, след кървавата драма беше настанена в дом за непълнолетни. 5-годишната й сестричката и братчето – Ивайло /на 3 г./ отидоха дом за деца без родителски грижи.

Децата са още в социалните домове, но най-вероятно ще бъдат поверени на грижите на баща им. Това каза за агенция Стандарт Нюз шефката на отдел „Закрила  на детето” във Варна Ана Конукова. Бащата Данаил се е завърнал от Белгия, където е бил на гурбет. С него е разговаряно няколко пъти. Той изразил желание да си вземе децата. Още повече, че имал подкрепа от своите роднини да се грижи за тях. Те предоставят и жилище, което е далеч от фаталната къща с кървавата трагедия. Случаят е на живот и смърт и децата не трябва да стават изкупителна жертва, коментират социални работници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай