Палачът на Георги може и да е жена

Палачът на Георги може и да е жена | StandartNews.com

Размазан образ пречи на МВР да разкрие убиеца

Разследването на хладнокръвното убийство на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина продължава да е в задънена улица. Източници от МВР обаче разкриха, че една от работните им версии е свързана с хипотезата, че извършителят на престъплението е от женски пол. Георги е допуснал нападателя твърде близо до себе си. Двамата определено са се познавали, а пронизването с ножа е станало бързо и хладнокръвно. Веднага след това нападателят е изгубил самообладание и е избягал.

Според профайлърите подобни действия издават по-скоро женски почерк - първоначална твърда решимост и последвала уплаха от стореното. МВР продължава активно да проверява всички записи от камерите за видеоконтрол в района. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова обаче призна вчера, че образът от камерите е неясен и по него трудно може да се установи извършителят на кървавото покушение, ако изобщо е заснет. Както "Стандарт" писа, установено е лице, което отговаря на психопрофила. Този човек обаче може да е самият извършител, но може и да е свидетел или съучастник в убийството, уточни вчера Бъчварова. От думите й стана ясно, че едно и също лице, без да се уточнява пола, е засечено от няколко от камерите в парка, района на метростанцията и паркинга на БНР. Тъй като образът му е размазан, това създава трудности пред разследващите да идентифицират човека. Бъчварова обаче изрази надежда, че до няколко дни да има по-голяма яснота.

Криминалистите правят всичко, което е по силите им, за да индентифицират самоличността на убиеца. Според уликите, които са събрали към момента и анализа на ситуацията около местопрестъплението показват, че деянието е извършено съвсем случайно, набързо и без предварителна подготовка. Извършителят не е от контингента и няма криминално досие. Той е на видима възраст, близка до тази на убитото момче. Подозренията на разследващите се спират върху конкретното лице, които изниква след внимателен анализ на записи от видеонаблюдението до мястото на инцидента. Към момента обаче все още няма конкретен заподозрян. Разпитани са всички връстници на Георги, с които той е общувал. Разследващите са проверили алибито на десет души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай